Fietstocht Glimmen 8 oktober 2022

Fietstocht Glimmen 8 oktober 2022

Op 8 oktober verzamelden ongeveer 15 leden van Old Go zich bij het dorpshuis De Groenenberg te Glimmen voor een fietstocht langs diverse historische plaatsen in Glimmen die beschreven staan in het boek ‘Kijken naar de geschiedenis van Glimmen’ van mevrouw Prins-Poorter. De start was wat regenachtig, maar toen de fietstocht over de A-weg ging scheen de zon. Een prachtige plek trouwens die A-weg. Veel deelnemers waren hier nog nooit geweest. Reisleider Henk Bakker vertelde, dat daar bij de Drentse A ooit een kasteel heeft gestaan. Op de foto staat het gezelschap voor Meentweg 15 te Glimmen, De Moushorn, tot zijn overlijden in 1981 de woonstee van de schrijver Johan Fabricius.

Old Go

De Harense Historische Vereniging Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen, Dilgt en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

Organisatie Open Monumentendag 

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00 uur bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar info@oldgo.nl. Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden?  Zie ons aanmeldingsformulier. 

Heeft u een algemene vraag of opmerking:  info@oldgo.nl

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud: redactie@oldgo.nl