Lezing Sipke de Wind 21 januari 2020:  Hoe Haren aan een ramp is ontsnapt.

Lezing Sipke de Wind 21 januari 2020: Hoe Haren aan een ramp is ontsnapt.

In het kader van 75 jaar bevrijding van Haren, heeft Old Go een lezing georganiseerd. De heer Sipke de Wind, kenner bij uitstek, hield voor een overvolle zaal in zalencentrum Astoria een boeiend verhaal over de bevrijding van Haren en de wijze waarop deze tot stand is gekomen. Juist door het in stand blijven en houden van een brug over het Noord Willemskanaal trokken de bevrijders via Eelde naar Groningen waar hevige gevechten en branden plaats vonden. Dit is Haren bespaard gebleven vandaar de titel. De heer De Wind lichtte zijn verhaal toe met behulp van mooie unieke foto’s en plattegronden.

Old Go kan terugzien op een geslaagde avond voor ongeveer 70 toehoorders waaronder ook enkele niet-leden.

Old Go

De Harense Historische Vereniging Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen, Dilgt en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

Organisatie Open Monumentendag 

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00 uur bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar info@oldgo.nl. Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden?  Zie ons aanmeldingsformulier. 

Heeft u een algemene vraag of opmerking:  info@oldgo.nl

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud: redactie@oldgo.nl