Excursie Voorveld 17 mei 2014

Excursie Voorveld 17 mei 2014

Voorveld. Op zaterdag 17 mei staat een excursie gepland. Deze keer gaan we naar Harenermolen. Plaats van samenkomst is de parkeerplaats achter het huis Voorveld, Rijksstraatweg 361 op het landgoed De Vijverberg. Tijdstip van samenkomst 14.00 uur.

We mogen hier de achterkant van de ons welbekende huizen (eens in gebruik bij het Liudger Convict als opleidingscentrum voor priesters en tevens internaat) eens aanschouwen en een wandeling maken door de prachtige tuinen en bospartijen van dit landgoed.
Van hieruit maken we een korte wandeling langs de Rijksstraatweg naar de voormalige renbaan aan diezelfde straat. Vervolgens gaan we ook een kijkje nemen bij de manege, gelegen aan de Viaductweg. Deze manege is meer dan 100 jaar oud en is een rijksmonument.
Leden en donateurs van Old Go zijn van harte uitgenodigd. Andere belangstellenden zijn uiteraard ook welkom, van hen wordt een bijdrage van € 2.= gevraagd.
We besluiten de middag om ca. 16.00 uur en bij goed weer kunnen we, voor degene die dat willen, napraten op het terras van Sassenhein in Haren.

Old Go

De Harense Historische Vereniging Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen, Dilgt en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

Organisatie Open Monumentendag 

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00 uur bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar info@oldgo.nl. Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden?  Zie ons aanmeldingsformulier. 

Heeft u een algemene vraag of opmerking:  info@oldgo.nl

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud: redactie@oldgo.nl